lédablog

lédablog

Nem csalás, nem ámítás :)

2018. április 15. - dr.Léda

20180414_023.jpg

20180414_014.jpg

20180414_010.jpg

 

Tegnap sikerült kivilágítani a Kossuth teret.:) Nem Elios lámpákkal... fantasztikus látvány és érzés volt.

Napok óta keresem, kutatom a narancssárga tábort, sem közeli, sem távoli környezetemben nem található ilyen szín, vajon merre kószálhatnak a diktatúrát, gyűlöletlistákat kívánó antidemokratikus egyedek. Nyilván tudja már mindenki a választ.

Jelentős részük mélyszegénységben él, valahol Tisza-, Duna-, Sajópalkonyán vagy Zalabecsén, a másik rész pedig nem az ország levegőjét szívja, csak a voksturizmust lendítette fel egyik napon, természetesen ezt is mi fizettük. Mármint az ixért járó díjazást.


A maradék, meggyőződésből szavazó narancsokat sem kell elítélni, ennyi a társadalmi igényük, ami ma előttünk zajlik, kedvükre való. Majd rájönnek idősen, betegen, elesetten, amikor villog a mentő és nem kezelésre viszi őket, hanem az elfekvőbe például. Borsodban azért szünetelt napokig egy központi feladatokat ellátó gyermekosztály, mert kitört ott is a migráncshiszti és felmondott a 20 évet ledolgozó, magyar állampolgár arab orvos. Ilyen szinten leledzik nálunk az egészségügyi ellátás, melynek fejlesztéséről egyetlenegy szó sem esik hosszú évek óta abban a Duna-parton tündöklő szép nagy házban. Írhatnék még a szociális problémákról és a napi megdöbbentő hírek tömkelegéről, melyek köztudottak, aki nemcsak migránshírekkel tömi a fejét, láthatja a szomorú helyzetet, s nem hamis információ, álhír, hanem lesújtó valóság.


Szóval nem látom őket, a "többeket", láttam viszont tegnap óriási tömeget. Rengeteg fiatalt, ők még tiszták, nem mosták szét az agyukat, ők még hisznek a saját jövőjükben, a demokráciában, a tanuláshoz való jogban, a tisztességes munkában és minden más olyan elvben, amelyet nem lehet egyszerűen sárba tiporni, eltüntetni, eltörölni. És nekem, meg neked akkor lesz emberhez méltó öregkorunk, ha ez a generáció becsületesen él, dolgozik, termel, nem lop, nem csal, nem rabol, mert az a rendszer, ahol ezt teszik, szomorú jövőt hoz mindenkinek.


Abban az országban, ahol ellenség-listát készítenek, ahol a nemzet megosztására irányuló gyűlöletkampányt szerveznek, ahol bérencnek titulálnak diákokat, tömegeket, két-három lépés és eljön a megbélyegzés, a szabadságkorlátozás világa, a tudod, milyen rendszer. Persze, hogy tudod.


Szabadnak lenni jó, a szabadság tiszta, könnyű érzés, a "nem kérünk ebből" vélemény is még szabad. Csak annak terhes, aki vállalt egy, több olyan elvet, mely a tömegek szándékával ellentétes. Azt hiszem, félnivalója neki van, akiket láttam, nem félnek, mindenféle lista, kamerázás, ellenére sem.. Ők szabadok és ez a lényeg.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://drleda.blog.hu/api/trackback/id/tr4713835920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SurpriseBarbie 2018.04.15. 14:47:10

Nem is láthatsz narancstömeget, hisz félve elbújtak, majd fotelhuszárként mocskolódnak egész álló nap !
A butaságuk süt belőlük. ;)

dr.Léda 2018.04.15. 17:59:46

@SurpriseBarbie: Ne is mondd. Félévente olvasom az Origót, ott is a határtalan mocsok folyik, elképesztő az az alpári szint, egyszerűen undorító. Ma megolvastam, kíváncsi voltam, mit írnak a tegnapi megmozdulásról. Az egyik politikust nőverőként emlegetik. Mintha amott nem lenne nőt bántalmazó, ugye, tudjuk, kicsoda. Tömény szégyen, amit publikálnak. A tegnapi esemény pl. "antidemokratikus" cselekmény volt.:D Tóni szerint meg "politikai bolhacirkusz". Olvasáskor, első döbbenetben nem is tudom eldönteni, sírjak-e vagy nevessek.:D

SurpriseBarbie 2018.04.15. 18:06:55

@dr.Léda: Az origot én már letiltottam, szégyen miket írnak !

Tóni meg maga is egy bolhafing :D Monitorhuszár :D

dr.Léda 2018.04.15. 18:19:32

@SurpriseBarbie: Jól tetted, én nem tiltom le, majd télen újra elolvasom, csakis a tisztánlátás kedvéért.:D
A Rogán Tóniról beszéltem, amúgy van némi hasonlatosság, a kőbunkóság közös pontjuk.:D:D:D

SurpriseBarbie 2018.04.15. 18:24:26

@dr.Léda: jól benéztem :D :D
De tényleg van bennük közös :))))

dr.Léda 2018.04.15. 19:01:55

Ülök a szobámban, búsan, egyedül,
És a kis dákómra gondolok.
Odakünt az utcán lassan fény dereng,
És az órán pereg a homok.

Szeretném a homokórát megállítani,
Szeretném a netes szexet elfelejteni,
De a homokóra csak pereg, pereg,
Így hát, én is, tovább szenvedek.
:D:D:D:D:D

Qutlander 2018.04.15. 20:45:48

Én a fészen követtem az eseményeket - többek közt az MSZP, Jobbik, Hír24 - jelentkezett be élőben, ill. a Hír tv is közvetítette. Több ízben is Téged "véltelek felfedezni" a hömpölygő tömegben :) Öröm volt nézni a fegyelmezett fiatalokat. S tudod mi is feltűnt?? Nagyon sok idős "nyugger" is vonult a fiatalok, középkorúak között. S a Himnusz??? Gyönyörű volt!! Szóval le a kalappal!!! Ilyenkor (IS)sajnálom, hogy nem a fővárosban lakom.

dr.Léda 2018.04.15. 21:15:10

@Qutlander: Imádlak, kimondhatatlanul.:) Azért láttál több ízben, mert vittem az energiát, ott voltam és én is láttam, éreztem a kis "bolhák" pozitív mezőjét, akik viszont adtak nekem ilyen erőket.. minden korosztály ott volt, nézd az arcukat, a szemüket. Órási különbség van a két tábor között.
Sajnálom én is, hogy nem itt laksz, de ne felejtsd el, máshol (mindenhol!) is szükség van jófej, értelmes, nemcsak néző, hanem látó emberekre is.:)

dr.ahalan 2018.04.15. 23:22:27

Tiszta, szép tüntetés volt, fiatalok, erősek, kitartóak. Talán őket nem tudja megtörni az öregedő fityisz. Köszönöm hogy ott voltál. :)

dr.Léda 2018.04.16. 07:20:03

@dr.ahalan: Igen, az volt. Szombaton is ott leszek.:)
süti beállítások módosítása