lédablog

lédablog

Csalódás

2018. április 09. - dr.Léda

magyar_zaszlo.jpg

 

Nem lehet csalódni hazug, csaló, rabló tolvajokban, mert jelen vannak, mióta világ e világ, lehetőségeiket kihasználva. Csalódni csak olyanokban lehet, akik eredendően nem aljasok, de gyávaságuk okán hagyják elhatalmasodni őket, teret engednek nekik mélabús bólintással három szem kenyérmorzsáért, hamis hitükért cserébe.

Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

(Köszi, Dia, hogy megosztottad a csoportban kedvencemet!)

A bejegyzés trackback címe:

https://drleda.blog.hu/api/trackback/id/tr6613821790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2018.04.09. 23:05:30

Ház igen. Érdekesek a statisztikák, érdekesek a hírek... Ez az idézet nagyon ott van! :)

dr.Léda 2018.04.10. 07:00:53

@dr.ahalan: Élni kell és túlélni... nincs más választásunk.:)

dr.ahalan 2018.04.10. 08:53:46

Tegnap azt mondta az egyik barátunk: Magyarországon két párhuzamos társadalom van. Addig nincs baj, amíg nem engedjük a mi saját kultúrbuborékunkba betüremkedni őket. Amíg ösztönösen és hermetikusan elzárjuk őket, elfordulunk tőlük, addig nem tudnak se ártani, se fertőzni. Hát... Megdöbbentő és igaz, azt hiszem. :)

dr.Léda 2018.04.10. 13:27:23

Régóta így élek, szigorúan ügyelek arra, hogy távol tartsam a vámpírokat, más értékeket hordozókat. Kíméletlen vagyok és ez nem tolerancia-hiány, hanem egy elv. Sok-sok tapasztalaton alapuló életmód.:)
Tanítom a gyereknek is, bár azt veszem észre, ő már alapból keményebb, fiatalon okosabb, mint én.:)
süti beállítások módosítása